Hallongrottor
Hallongrottor, den godaste småkakan enligt mig
Och om man kokar sin egen hallonsylt blir det ännu godare
Dom här kakorna blir succe på fikabordet, jag lovar!
Recept
200 g smör
1 msk vaniljsocker
5 g bakpulver
90 g strösocker
270 g vetemjöl
Hallonsylt
1 L hallon
500 g syltsocker
Gör så här
Hallonsylt:
Koka upp hallon och syltsocker under omrörning i cirka 5 min
Ta bort skummet som bildats och låt stå och svalna medans du gör iordning kakdegen
Blanda alla ingredienserna till kakan i maskin med krok tills den har gått ihop till en deg
Lägg kakdegen på bakbänken och väg upp till 40 g per bit
Rulla alla bitar till bollar och lägg på en bakplåtsklädd plåt med mellanrum mellan kakorna och tryck ut en grop i varje kaka
Fyll med din nykokta hallonsylt och grädda kakorna i mitten av ugnen cirka 12 min
Låt kakorna svalna helt innan du serverar dom