Redaktionsbloggen - Nathalie Bergström
Recept på vitlöksgratinerad hummer toppad med Gruyèreost – Nathalie Bergström
En av mina absoluta favoriträtter som jag ofta beställer som förrätt när vi är ute och äter eller tillagar hemma är hummer. Passar bra att servera som förrätt, varmrätt eller om du bara vill lyxa till det. God att äta som den är med tillbehör som aioli och vitlöksbröd eller så kan man gratinera eller fylla hummern med en smarrig stuvning. En klar favorit är vitlöksgratinerad hummer som toppas med Gruyèreost. Snabbt, enkelt och det blir så gott.
Villa Stäksholmens vitlöksgratinerad hummer toppad med Gruyèreost
Receptet är beräknat för 2 personer (förrätt)
Ingredienser:
1 hummer, färdigkokt eller fryst (recept för 2 personer, förrätt). För varmrätt, 2 humrar och dubbelt av nedan.
Tina din hummer i kylskåpet om den är fryst.
50 g smör
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk persilja
chili efter smak
Gruyèreost
Värm ugnen till 200°.
Klyv hummern på längden. Börja med att sätta kniven i nacken och skär fram mot ögonen. Lägg sedan ett snitt efter skölden ned mot stjärten. Skär försiktigt, tills hummern är helt delad.
Rensa hummern och ta ut allt kött. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka det i skalet. Lägg hummern i en ugnsfast form.
Rör ihop smöret med pressade vitlöksklyftor och persilja. Fördela vitlökssmöret jämnt över hummerköttet. Gratinera hummern i över delen av ugnen i 10 minuter. När det är ett par minuter kvar kan du toppa hummern med Gruyèreost. Sätt in plåten i ugnen igen och gratinera tills osten fått en fin färg.
Må bäst!
Nathalie Bergström
VD Bergström Public Relations &
VD & Chefredaktör Mygate Magazine
Följ mig gärna på instagram @mygatemagazine @bergstrompr
Skriver om på Mygate Magazine