Mat & Dryck
Bookmaker på hälleflundra
Fisk är bra om du ska laga mat till många. Det här smarriga receptet från Norskfisk är anpassat för 10 personer perfekt på buffébordet, förrätt eller som mingelmat.
Ingredienser:
Antal personer: 10
1.5 kg Norsk Hälleflundrefilé
1 st lantbröd
600 g Norska Räkor, skalade
1 st rödlök
2 msk dijonsenap
2 msk pepparrot
1 dl crème fraïche
1 st citron
4 st tomat(er)
2 kruka romansallad
salt
smör
olivolja
Gör så här:
Finhacka rödlöken och blanda den med de skalade räkorna och crème frâiche.
Tillsätt dijonsenapen och ca 2 msk riven pepparrot.
Rör ihop och smaksätt med citronsaft och salt.
Skär hälleflundran i ca 2 cm tjocka skivor, salta lätt och låt ligga framme i minst 30 min i rumstemperatur.
Plocka salladsbladen och skiva tomaterna.
Skiva lantbrödet och stek skivorna gyllenbruna i lika delar smör och olivolja, fortsätt sedan att steka fisken.
Stek fisken ca 2 min på varje sida.
Bygg sedan ihop din egen bookmaker sandwich.